Predstavitev podjetja

  • Domov
  • Predstavitev podjetja

Podjetje Elektronika varilne tehnike d.o.o. iz Kranja, se je razvilo iz obrtne delavnice in deluje na slovenskem trgu že 40 let. Ustanovitelj in lastnik podjetja je začel s proizvodnjo tiskanih vezji  za avtomobilsko industrijo Crvena zastava. Ukvarjal se je tudi z galvanizacijo aluminija. Z znanjem, ki ga je pridobival iz poslovnega okolja, je z izboljšavami širil proizvodnjo na področje elektronike. V sodelovanju s poslovnimi partnerji je začel opremljati tiskana vezja s klasičnimi  elektronskimi komponentani.

V letu 1990 je lastnik podjetja izdelal prvi varilni aparat na COs pogonom na žično varjenje. Izdelek je bil na obrtnem sejmu nagrajen z bronasto plaketo. Ker je taka proizvodnja zahtevala več različnih tehnologij, je podjetje razdelil na tri manjša podjetja :  podjetje za izdelavo tiskanih vezji in galvansko obdelavo, podjetje za oblikovanje in sitotisk ter podjetje za montažo elektronskih komponent.

Razvoj podjetja Elektronika varilne tehnike d.o.o. je šel v smeri opremljanja tiskanega vezja z elektronskimi komponentami. Podjetje je sodelovalo z različnimi znanimi odjemalci, kot sta Gorenje, Varstroj, Mehanotehna, Iskra Varjenje in še drugimi znanimi podjetji.

Po osamosvojitvi Slovenije so začela podjetja izgubljati delo, odšla v stečaj ali se preoblikovala. Zato se je lastnik odločil, da bo začel razvijati krmilne module za varilstvo. Kasneje se je vodstvo odločilo še za prodajo varilnih naprav znanih proizvajalcev in  za servisiranje .